Parla la sensibilitat

Parla la sensibilitat

Poesia

Poesia

Legendes urbanes

Legendes urbanes
Passejades a ulls clucs, 2004

Legendes Urbanes

Legendes Urbanes
El camí de tornada, 2007

DESIDERATA (...2011)

Camina seré entre el soroll i les presses,
i pensa en la pau que es pot trobar en el silenci.

Quan puguis i sense rendir-te, manté bones relacions amb totes les persones.
Digues la teva veritat d’una manera serena i clara. Escolta als demés, fins i tot al maldestre i a l’ignorant, ells també tenen la seva pròpia història. Esquiva a les persones sorolloses i agressives, car son una nosa per l’esperit.

Si et compares amb els demés, et tornaràs va i amargat, car sempre hi haurà persones més grans i més petites que tu. Gaudeix dels teus èxits, així com dels teus projectes.

Manté el interès en la teva carrera per més humil que sigui, ella és un veritable tresor en el fortuït canviar dels temps. Sigues assenyat en els teus negocis, car el mon és ple d’enganys i no deixis que això et destorbi de veure les virtuts del mon. Hi ha moltes persones que s’esforcen per nobles ideals. La vida és plena de heroisme.

Sigues sincer amb tu mateix, especialment no fingeixis l’afecte, no siguis cínic en l’amor, car en mig de totes les penes i desenganys, l’amor és perenne com l’herba.

Creu dòcilment en el consell dels anys, abandonant amb satisfacció les coses de la joventut. Cultiva la fermesa d’esperit, per a que et protegeixi de les adversitats sobtades. Moltes pors naixen del cansament i de la soledat. Amb una sana disciplina sigues benèvol amb tu mateix.

Tu ets una criatura del univers, no menys que les plantes i les estrelles, tens dret a existir i ho entenguis o no, indubtablement el univers camina com cal, per això has d’estar en pau amb Deu, sigui quina sigui la teva idea d’ Ell, i també siguin quines siguin les teves tasques i aspiracions, conserva la pau amb la teva ànima dins la sorollosa confusió de la vida.

Malgrat tota les seves farses, penalitats i somnis trencats, el mon és bonic encara, sigues assenyat, esforçat per ser feliç.

No hay comentarios: